Restauranger

krakas


Krakas Krog - Kräklingbo Gotland


Vi är mycket stolta att få leverera våra knäckebröd till en av Gotlands och också en av Sveriges absolut bästa restauranger. I år serveras det två olika smaker, Solros-Kummin samt Borstvete/Vårspelt. Det senare är ett speciellt knäckebröd som bakas exklusivt för Krakas.

Så här beskriver Krakas Krog sin verksamhet: "Vår mat är förankrad i det gotländska. I möjligaste mån försöker vi arbeta nära naturen, de etiska aspekterna är viktiga och kvalitet är ett ledord. Ju närmare desto bättre, därför väljer vi att arbeta med människor vi känner och som har samma passion och engagemang för råvaror och måltid som vi på Krakas."

2015 hamnade Krakas Krog på 17:e plats i White Guide i kategorin Mästarklass.


Krusmyntagården - Brissund Gotland


Sedan många år tillbaka har vi samarbetet med Krusmyntagården. På deras speciella brödkrydda med smak av kummin, fänkål och koriander (KRAV) har vi bakat ett knäckebröd som givetvis fått namnet Krusmynta. Den finns till försäljning i butiken och serveras i samband med Krusmyntagårdens grillkvällar även i restaurangen. Man beskriver den själv som en plats där Gotlands alla dofter, smaker och färger möts. Där havet är storslaget, horisonten är obruten och vindarna leker fritt. En vilsam plats för ro och sinnens njutning. Vi på Hejde Knäcke kan bara hålla med.